Monday, December 27, 2010

27th December... this is my December =)

 
hepi bestday to me...
hepi bestday to me...
hepi bestday to sapik...
hepi bestday to me... weee~~

(boom boom tebaboom... bunyi bunge api, mercun sume2...hehe =p)

Ari ni sy da brumur 21 thn! syukur Alhamdulillah~ masih d pinjam kn nyawa oleh-Nya utk trus idop d muke bumi ni... =)

eh eh, da tue2 da aku ni, da 21 thn aku idop, rse cam bru kejap pg td mama lahirkn aku...
so, thnx everyone! thnx to mama papa coz jage aku dgn baik slame ni...adik syg mama papa taw! =)
x lupe kpd abg n adik aku, sdare mare sume...syg korg jgk...hee
kpd mmber2, thnx coz korg byk hepi kn dunia aku, time aku hepi, time aku sedey, anytime, korg tetap bsama aku,aku rse xleh idop tanpa korg coz korang lah yg sntiase ade ngn aku (ni slain mama papa n fmly aku r..) korg yg mnceriakn idop aku, wt aku gelak tiap2 ari... blaja same2, mkn same2, hepi same2...aku syg korg sume!! =)

okeh, 21 thn, apa ada dgn 21 thn?? xtually umo 21 thn ni ibarat lesen P utk bwk kete moto sume. dgn ade nye lesen, korg bley pegi mane n wt ape je yg korg nk... tp da name pn lesen P, P is for Per'cuba'an, so jgn la nk cuba2 n nk syok sndri sgt kn, kne la jage batas2 nye... taw la umo ni da bley msuk clubbing ( clubbing??? wah, clubbing! wee~ =p), tp mntak2 la aku d jauhkn dr mende2 mngarut tu sume...bende tu sah2 x baek, jgn la ikut kn..

umo 21 thn...umo d mane aku da msuk peringkat awal dewasa... (name jek dewasa, tp aku lg ske jd budak2...best! =p). so, dewasa, kalo da dewasa, maknenye da bley kawen!! yeayy kawen~ =) tp cane nk kawen kalo calon pn xdek lg...ha'a,btol, aku xde calon lg... n aku nk msuk kn dlm wish list aku, kalo bleh aku nk dpt awek gak suatu hari nnt... ( bile2 ntah...haha) bkn ape, bkn mngatal sgt nk kawen, tp xtaw lah, lumrah alam lumrah manusia, sume org nk ade pasangan kan... (wah,sapik da stat becerita tntang isi hati! =p) tgk org kapel cam best jek an!tp bkn sume bende nye best...single pn best pe (org yg da pena kapel,da pena single taw la cane.. =p)

ok,awek, ape tu awek?? awek pn xtaw,sussa la nk idop...awek tu pempuan laa...seorg pempuan yg bleh bkongsi suke duke bsama...mluahkn isi hati bsama...mnempuhi hidup d alam yg fana ini... (chewah! jiwang mas 24 karat...=p).ok, scara xclusive nye d blog ni, wt 1st time nye aku cte psl ciri2 awek yg aku ske...tp bkn la sume skali, sket2 dah la, xde org yg perfect pn kt dunia ni,xyh la cri... tp xde salahnye mncari yg therbaek n terseswai ngn diri, sedar la sket diri sndri tu cne,bkn perfect pn...ok2,ni die (jeng3...take note take note okeh!)

1st stat ngn ciri2 fizikal dlu lah ye, pahtu baru cte ciri2 kimia nye plak....okeh, scara luaran nye, aku ske pmpuan yg tggi die lebey kurang aku jek,x tggi x rendah sgt...(tp org ckp kalo bini lg tggi, rezeki murah nnt...yeke?ntah le...), x kurus sgt,x gemok,sedang2 jek.... (yg pnting pndai2 la jage badan bile da kawen nnt ye yang,kalo cun pn utk sape,utk laki jgk kn...laki mane x ske bini die cun...)... muke plak...mm xtually aku ske tgk pmpuan yg muke de iras2 cina iras2 korea sket, ntah xtaw npe, tp ske r...putih2 cam Yoona (sape Yoona?? tu awek korea dlm pic kt atas tu... =p) tp x semesti nye aku x ske org malay kn, org malay pn byk je yg cun...next tang rambut plak, yg ni byk isu sket,sensetip sket, free hair o btudung?? ok, ni pandangan aku sbg seorg lelaki la kn, bg aku org yg free hair, bkaler-kaler ni lg snang nk highlight o mate nk capture (setan kt mate sume tuu...uh), nk free hair ke btudung ke tu diorg pnye pasal la kn... kalo btudung x smestinye diorg botak xde rambut...bg aku,aku ske pempuan yg berambut lurus,pnjang lebih ke bahu sket,..(nnt bley men pusing2 rmbut... bru nmpak ayu kn...haha =p) awek btudung ke x, itu no komen (mst la prefer yg btudung kn...) ,tp yg kompem bile da kawen nnt mmg aku nk die btudung...tu for sure la...(haa, lg 1,panjang pn taw psl ni..ktrg ske usha awek yg de gigi taring! nmpak sweet...haha kn jang kn... =p)

n ciri2 kimia nye lak, bese lah, sume org pn tawu,sume org nk yg baek, respect fmly, memahami sume2 tu kn, so snang cte yg bley ngam la,x byk songeh...materialistik tu mmg aku tolak jauh2 r,kalo ari2 nk makan restoran mahal2 jek,restoran bese tepi jln pndang pn x,mmg x la kn...cane nnt aku nk ajak die tgk bola kt kdai mamak kalo asik memilih jek...ari2 nk mkn hotel class2,bankrap la....tu cekik darah namenye...tp,bkn la mknenye aku ni kedekut sgt, skale2 tu ok la...tp bkn ari2, x reti msk ke cik kak?? sile blaja msk dlu yek...

rse cam da tpesong jauh plak cte ni ngn tajuk kt atas tu...tp xpe, aku bestday boy ari ni, ske ati aku la kn...
k ah,lg skali nk ckp mekaseh byk2 kt mmber2 yg sudi wish bestday, x kire la kt nset ke kt fb ke kt mne2 ke...korg mmg best! ingt jgk korg kt aku yek...sob3 tharu rsenye...huhu sblum aku tekan button publish, nk highlight sket yg Malaysia bjaya mngalah kn Indonesia 3-0 kt Stadium Bukit Jalil smlm, tp x sempat nk tgk live coz time tu otw blk dr KLIA, smpai lewat sket coz flight dr KB 2 kali delay...tiket kol 3 ptg delay smpai 5.30,pastu delay 6.45 plak...huh...nyway, Final AFF Suzuki Cup 2010 ni x abes lg, 29hb ni de lg 1 final lwn kt Indon lak...so, gud luck Malaysia, make me proud okeh! =) k,nk lyn game Arsenal-Chelsea dlu..chow!

4 comments:

Anis Danish said...

pnjg lak entry koe yg ni.. xpe2 kau nye blog kau nye suka.. haha... yg ak bangga sanggap ni.. koe pilih pic yg ak kasi.. wahh.. tengkiu my dear kazen sapik yoona.. i lap u la... <3

Schafiq Hasyriq said...

haha aku maen amek je lah, janji ado... =p

axeru said...

pah bday yoona baru ni mu xwak post plop?? hahah

Schafiq Hasyriq said...

x smpt lg la joe...ari tu snggh kjap jah clbrate bsday kt seoul...ahha =p