Wednesday, August 17, 2011

Dilema Tengok Bola Kedai Mamak


skang aku baru jek balik dari usha game Real Madrid n Barcelona. siot giler Messi score last2 minit. cam bese la, game El Classico memang x sah kalu xde red card, xde gado2,n xde gol dari Messi. even kalah 3-2 n aggregate 5-4, tapi aku still support Real dari Barca...


ape dilemanya usha game bola yang stat pukul 5 pagi di bulan Ramadhan kat kedai mamak? haa..camni. aku sampai restoran Hakim awal sket dari kick-off pukul 5. da settle order makan minum sume, game pun stat cam bese. 1 half game = 45 minit. so, 1st half abes pukul 5.45 camtu r, ngam-ngam ho dengan waktu imsak,abisnya waktu saho. aku bajet restoran ni x tutup coz ramai giler kot usha game ni. dah le kat signboard tulis open 24 hours. tapi shilake btol, bley plak mapley ni tuka channel lain mase break 1st half tu coz da nak tutup kedai.pehhh, menirap sey...agak2 r kalu nak tutup pon, tggu r lagi 45 minit yg 2nd half tu abis. dah sume orang blah, xkan aku sorang nak stay. so, aku ngan member aku, Zarip pon blah r.

naek kete, round2 jap, terperasan plak ada kedai mamak kat sbelah tu still bukak lagi. trus kitorang parking kete. alang2 ade mapley tgh lepak kat luar kedai tu, slumber je la tanye kedai ni bukak lagi ke x. dia angguk jek sambil suruh kitorang duduk kat meja blah dalam.

"dey, apa maw minum?" tanye mapley lagi sorang kat dalam yang nak ambik order.

aku terkesima kejap. cane aku nak order, skang kan da abis waktu saho. xkan aku nak order air tapi x minum semata2 sebab nak stay kat dalam nak usha bola plak.

"rrr...xpe la ney, wa pose r...waktu saho da abis kan, ape maw bikin..." itu je la yang mampu wa explain.

tapi mapley tu bley wat muka terkesima jugak tengok aku.

"abis datang sini apa maw bikin kalau tarak order?" dia sound aku balik. shilake, dia x pose ke ape? ke dia x paham ape maksud waktu imsak?

"ney, wa pose laa...macam mana maw order...wa datang maw tengok bola jek!" aku sound la balik. lagi pun bukan aku sorang jek yang ada kat dalam time tu, ade lagi 2 orang mamat yang tengah tggu bola jugak. so, alang2 ade customer lain, ape salahnya aku usha skali. kalu dia nak suruh aku order jugak, bley jek saje2 order skyjuice tapi x minum r. baru nak order, mapley tu dah blah.

5 minit berlalu, game 2nd half baru nak stat. tibe2...

"dey, kita orang suda maw tutup ini kedai laa..." datang mapley lagi sorang. aku agak dia ni big boss kedai ni kot coz dressup dia lain macam sket. customer yang lagi 2 orang kat depan tu pon redha je la dengan mapley ni. so, xkan aku nak stay, terpaksa la aku blah. siot jek, tadi cakap bukak...skang tutup plak.

aku ngan Zarip da pening mana nak pegi. last2, singgah McD je laa...even kitorang x order pape, tapi kat situ lagi aman damai tenteram dan bahagia kot. xde sape larang nak stay lame2 kat sane. so, lupekan kedai mamak, McD jugak therbaek! pas kitorang duduk jek, makin ramai pulak yang baru sampai nak usha bola jugak. hoho... da le sejuk, bley tertido aku kat situ. slamat game best gile babeng, laju gile...so, xde la nantok layan game sampai abes. lepas seri 2-2 minit ke-81, kitorang dak2 Real kat situ sume dah hepi. tapi minit ke-89, Messi la puncanya kitorang senyap balik...haehhh


SH : konklusinya, McD lagi best!

8 comments:

he is kapten kakak said...

haha , mekdi style sket beb XD

syasya said...

hehehe mcd mmg tempat tgok bola terbaik..sambil2 tgok bola kalau bukan bulan puasa boleh makan makanan kegemaran kan ehhe by da way.. suke messi tp x ske barca..ske liv hehehe

Schafiq Hasyriq said...

tawu xpe, dpt refill coke plak tu, mmg lame r lepak...hehe

Schafiq Hasyriq said...

x ske messi coz sy dak CR7 tp salute r kt skill dribble Messi...dia n CR7 the best kot...awk liverpool?? rrr...fine, kita rival. sy dak Man Utd.haha

syasya said...

hehe sian manu x dtg msia...

Schafiq Hasyriq said...

ehhh...da tgk la man u dtg thn lps...huhu

Edy Fee said...

ahah bantut modd tengok bola...jkne cari kedai lain lor

Schafiq Hasyriq said...

haha agak r...slamat mcD x jauh...so,kejap je la miss game...=p