Saturday, June 25, 2011

Selamat Pengantin Baru Shafiq!

"pak pak, gebung gebung, pak pak, gebung gebung gebung gebung, pak pak pak pak pak pak pak, gebung gebung gebung gebung~"

alunan kompang membuatkan hatiku berdegup kencang. mane x nye, bunyi da le kuat kemaen kt sbelah telinga ni.tp itu kt Johor, skang aku kt Kelantan, so xde kompang2 kt sini, maybe ade tp jarang2 coz diorg kt sni ganti ngan alat muzik laen yg aku sndri pon xtaw pe name.bunyi die ala2 seruling yg bese org maen time ade lwn tomoi, alaa...cam cte Ong Bak kt Thailand tu...setiba kt surau, lg bdegup2 pankreas ku tgk muke tok mudim pak imam yg jadi tok kadhi tu. dgn skali lafaz, Alhamdulillah sume settle. fiuh.

otw g umah pengantin pempuan plak.slamat dkt jek ngn surau tu,xyah jln jauh2 time panas tgh hari ni.langkah tersusun rapi, berbekal kn sekaki payung, kitorang gerak dgn slumber, maklum la dah settle bab wajib kt surau td dgn jayanye.tibe2..."opssss dik, stop dlu, posing sket kt gate ni jap". ceh, fotografer ni plak nk stat shooting. time2 ni jgk die nk stat. tp xpe la, itu keje die, kte kene la paham.sambung blk, lepak jap kt krusi dpn tu, ade show katenye.dtg la sepasang adik2 pempuan ni wt show bsilat plak.pas abes, abg2 n akak2 die plak smbg.haeh, bosan jgk aku tunggu, peluh da menitik.tbayang plak tetibe, cne la kalu Stone Cold n Undertaker yg wt show ni, kan best. bru Undertaker tu nk wt chokeslam, tetibe ade lgu Maher Zain plak kluo,aik, pelik plak aku. Oh lupe, show da abes, skang kitorg kne gerak nek atas, salin baju coz sesi fotografi kt pelamin da nk stat.

sementara menunggu pihak pempuan salin baju kt dlm bilik, aku lepak r kt dapo ngn abg aku. yg best nye, macik2 dapo sne layan baek punye, serve mkn minum secara automatik pas kitorg duduk,x payah order diorg da paham da. awek? huh...sume mate jeling jek. tp saje wat2 x nampak, jual mahal la katekan. keh keh keh.siap salin, trus gerak nek pelamin. sesi tepung tawar pn stat. mak ai, sampai turn nenek aku, die nye renjis air mawar xnak melampau plak,naek ke muke beb.silap2 bleh berwudhu' kt atas ctu. tp xpe, nenek nye pasal, pedehal.pas abes sume, tanpa segan silu abg fotografer td halau aku, "dik yg pengapit tu, sile turun kejap yek, skang nk bg pihak family plak utk bgambar". ceh, die xtaw lg aku sape agak nye. so tanpa segan silu jgk aku bg direct sound kt abg tu, "bang, sy mmg family die pon, abg saye ni bang". huh, terkesima kejap abg tu dgn muke mati segan hidup x mahu. rrr? ah lantak la. pas die mintak sorry, aku pon kire 0-0 je la, xkan itu pn nk amek hati kn, aku pn sound maen2 jek pon.pas abes shoot sne shoot sni, aku pn blah coz perut pn da lapo.

so, kt sni aku nk wish SELAMAT PENGANTIN BARU kt abang aku MOHD 'SHAFIQ' HAKIMIE n binik die yg se'baya' ngn aku n kebetulan name die pn SITI NUR'BAYA' jgk, mmg kene dah tu. hope diorg berbahagia sokmo2 n cpt2 la dpt baby coz aku da x sabo nk jadi uncle. hehehe. mekaseh jgk kt diorg coz sudi kasi can kt aku jadi pengapit pd hari bersejarah diorg ni, neves mmg neves, 1st time le katekan. nak tawu ape yg best nye jadi pengapit ni?? ape pengalaman?? tunggu next post aku...cekidaut!



SH : kepada Yoona Im yg kini berada di Seoul,Korea, pesan kt mama, nnt abg masuk minang k.tunggu taw.

6 comments:

pandangkedepan said...

walawei.....lepas ni boleh la apply keje pengapit lagi...:D

Schafiq Hasyriq said...

pengapis wa da hustle, wa rase nk terjun bidang mak andam plak, xpon servis psang canopy ...kehkehkeh =p

akmalism said...

fotografer tu mungkin tak pakai spek time tgk kau..rilek je dia halau..mmg panas..ahaha..peh..mcm best je jadi pengapit..mintak2 laa time abg aku kawin, aku dpt jadik..ahaha

Schafiq Hasyriq said...

mcm best jgk kan jd uncle cam ko, da dpt anak buah da skang...hehe =p

Anis Danish said...

t ak wakilkn koe pinang yoona im...

Schafiq Hasyriq said...

hoyyeaaa...hoyyeeaaa... =p