Thursday, September 1, 2011

Tanda-tanda Korang OVERDOSE Makan Ketika Beraya

orang kata berhenti makan sebelum kenyang, kan lebih afdal camtu. tapi kalu dah sendawa pon still upload lagi 3-4 pinggan, tuan umah kompem da serik nak ajak korang gi open house beliau lagi season depan. patutnya isi perut time beraya ni jangan la nak full tank sangat, ingat2 la sikit mereka2 yang memerlukan kat Palestine, Africa, Uganda, Madagascar sume tu. diorang kat sane ade sampai meninggal sebab x cukup makan. so, jangan la korang meninggal sebab terlebih makan plak ye. xmo xmo xmo... orait, ini lah tanda2 bahawa korang ni sebenarnya dah overdose ketika melantak di hari raya. cekidaut!

  1. tetibe jek kerusi patah time tengah syiok korek sisa2 almond london dalam balang raya.
  2. tetamu lain x jadi makan.juz minum air jek coz syiok tengok korang melantak dalam dulang.
  3. tengah2 kunyah begedil dalam mee soto,tali pinggang korang tetibe putus.magic!
  4. tuan rumah dah habis kemas meja, korang still konpius xtaw nak tapaw biskut raya yang mana satu.
  5. orang lain sibuk tanya mane duit raya, korang sibuk tanye ade tupperware lebih x?
  6. pakai baju melayu, tetapi terasa seperti memakai baju excercise.
  7. usha cermin, nampak badan saling x tumpah macam Big Show.
  8. kurang mendapat jemputan untuk jamuan openhouse member2 tetapi sering mendapat jemputan untuk jamuan buffet. diorang dah cop korang ni memang mesin pengisar!
  9. penimbang berat tetibe pusing outmeter sebelum springnya terjojol keluar.
  10. mendapat call dari Dr.Rozmey, ditawarkan menjadi model untuk produk Jus Mate 5.
  11. ketika lalu kat depan kedai Digi, ramai yang menyangka korang ni maskot berwarna kuning yang sebenar.
  12. ketika lalu kat depan kedai excercise, tuan kedai yakin korang adalah pelanggannya yang tepat.
  13. anda semakin biasa mendengar dialog "wah, makin 'sihat' nampak!"
  14. guna keypad enset ngan ibu jari, nak tekan button 5, tetiba tertekan button 6,8, dan 9 sekaligus.  
  15. even puasa 6 da abis, korang still rase kenyang dengan menu 1 Syawal korang tempoh hari.
  16. korang terlantar kat wad hospital dan apabila sedar dari pitam,perkara terakhir yang korang ingat ialah 4 pinggan nasi ayam lemon.

SH : mari bersukan untuk kesihatan bersama. futsal jom futsal!!! hoho

8 comments:

Nalisa Syahira said...

nampak bebeno menipunyo ,haha .

Schafiq Hasyriq said...

ceyyy...ceyyy...penah lettew .haha =p

Zul Fattah said...

sengal.. haha..mujur aku tak de semua diatas.. haha..

Schafiq Hasyriq said...

tahniah, anda belum overdose.keh2 =p

justcallmeanis said...

uwarggghh ! terasa, kahkahakah :DD

Schafiq Hasyriq said...

haha nasib badan... =p

syasya said...

hehe alhamdulillah tande2 tu sume x de..

Schafiq Hasyriq said...

tahniah, ade berjaya mngawal pemakanan di hari lebaran. bru ngam2 ho...hehe