Monday, September 12, 2011

Perihal 1st Day Semester Baru



1st of all, nak wish selamat kembali ke skolah kat sume. Selamat masuk kelas n selamat start study balik cam sem2 lepas. Aku pon da masuk part 7, masuk final year suda. Rase cam baru kejap, tapi skang da pegang title senior. Sebagai seorang senior, mesti la nak gak kan usha junior2 baru ni, mane taw ade jodoh ke kan. Keh3 macam bese la bile masuk 1st day ni, standard la kalu ade yang ponteng. Alasan standard, x jumpe kelas, silap tengok jadual, atau memang awal2 lagi dah niat xnak masuk 1st kelas. Nak bagi alasan tertido,alasan moto rosak, tertinggal Rapid, cam awal lagi, tunggu r dlu, simpan stok tu untuk ponteng tengah2 sem sket.

Nak cam dak part 1 n junior ni xde la payah mane. Tengok dressup da taw.kalu laki tu tengok r yang pakai baju kemeja lengan panjang, siap tie skali. Kasut kena la berkilat. Baru la skema. Rambut kena la pendek coz da kena sound masa minggu orientasi kat kolej. Haha kesian plak. Xpe2, bagus la tu, bila lagi nak jadi budak nerd. Kalu da pangkat2 senior ni baru la dressup sempoi2 jek. Xyah nak up sangat lah kan. Lagi 1, dak2 baru ni biasanya jalan grouping2. Bese la, 1st time masuk fac, cari kelas x jumpa, terpaksa la calling2 jap sambil pegang jadual yang baru print semalam, checking 3-4 kali nak tengok kelas kat mana. Besenya junior baru ni diorang naik bas jek. Muka semangat jek bila datang kelas pepagi, bila balik kelas petang plak muka excited coz da berjaya abiskan hari pertama kat u. Sambil pandang2 luar tingkap Rapid tengok permandangan dengan muka jakun, ada jugak yang siap snap gambar ngan handphone. Haha xpe2, x salah pon, standard la tu...macam la korang2 dulu x camtu kan.

Ok, itu part junior, skang part aku plak sebagai senior. Private story je ni, bukan kisah umum. Xtually ari ni ibarat lagu Taylor Swift, today was a fairytale. Sebab salah 1 "WISHLIST AKU SEBELUM GRADE DARI UITM" dah tercapai. Salah 1 jek, bukan sume okey. Wishlist yang lain2 tu nanti2 la aku cite. Xtually, ari ni aku hepi, xcited, teruja, gile sikit, coz aku dapat jumpa live dengan blogger yang agak femes n agak cun (bagi aku la) iaitu Amirah Filzah. Peh, bertentang mata selama 4 saat je pon, tapi dia nya feel tu macam hape ntah. Time aku nak klua ngan kete, kat area gate kolej Mawar, time tu lah dia lalu tepi n nak lintas depan kete. Fuh, terkesima seketika.teanjat boboy. cam x caya pon ade. Tapi bila mata dah bertentang mata, aku tengok dia, dia tengok aku, kompem! Kompem itu blogger budak law tu! Aku still ingat muka dia dalam header blog dia tu, camtu la muka dia live2 ni pon. Dia nak lintas ngan member dia lagi sorang, so aku bagi la diorang lalu depan kete aku. Walaupun ari ni dia x pakai shawl macam video pakai shawl yang selalu dia buat dalam blog dia tu, tp xpe, dia tetap comey oh! Even pakai slipper, baju kurung n tudung bese jek, dia tetap cun. Fuhhhh...niat hati memang nak tegur dah. Tapi baru bukak tingkap, dia da jalan sampai ke depan dah, ini sume salah traffic jam tu lah. Apebende ntah event ada kat DC tu sampai jem teruk hari ni. Haehhh...xpelah, dapat jumpa kejap pon jadi la. Ade gak point nak jelez kan member blogger aku yang lain. tanpa lengah2 masa, aku trus mesej Si Panjang.  bila sampai umah, dia cakap aku gila bayang coz duk sengih sorang2 dalam bilik. Haha lantak lah. Aku peduli ape. X salah nak angau kejap. Even jumpa blogger jek, tapi aku rase cam jumpa artis kot. Haha dah2, aku nak tido. Zzz

SH : wishlist nak jumpa Amirah Filzah depan mata sebelum abis UiTM da tercapai tapi x sangka plak wish tercapai seawal hari pertama sem baru. Haha OMG OMG  =p

3 comments:

Amirah Filzah said...

yaAllaahh, bila masa jumpa ? :O ishh banyak sgt kereta dkt Mawar tu, mmg x perasan :/ nmpk tadi ehh ?

pandangkedepan said...

elerh...gua dapat mesej lu lambat.. kalau tak boleh gua jemput amirah filzah kat mawar tu...:P

Schafiq Hasyriq said...

ala, mase tgh lintas gate mawar tu. mmg tgh byk kete pon, sbb tu x pasan. nk tegur x sempat...jln laju sgt.hehe ha'a, wane purple. nyway, thnx ye psl ptg td kt pdg. tenkiuuuu sgt3 =p