Sunday, November 13, 2011

11 Tentang Aku



Mowning! kalu korang bace post ni time petang or malam, good evening aku ucap kan yeh. ok, xtually skang aku kt LCCT, bru tiba dari Kota Bharu, menunggu member aku Si Zharip Jandi yg ade kelas pagi ni utk dtg amek aku kt sni. selamat hari Isnin aku xde kelas, sebab tu la aku lambat dtg KL. so, dari boring2 lepak sorang2 kt cni, bek update je blog. xtually entry yg ni aku bajet nk post mase tarikh 11-11-11 hari tu tp x sempat pulak. xpela kan, hari ni da 14-11-11, still ade lg no 11 kt tarikh ni. 

ok, 11 tentang aku ni adalah fact yg maybe korang xtaw n maybe sesetengah dr korang yg rapat ngan aku da lame taw. xpe lah, taw ke xtaw ke, aku nk bagitaw jugak. tarraaa...

  1. aku ske layan cite masak2, cte jalan2 cari makan n cite make over rumah, alaaa cam Casa Impian uh... bagi aku, (bagi aku la kan, korang aku xtaw) cite camni kalu tgk cam layan~ jek...sedar2 mase da berlalu. cam cite masak2 tu, kalu tgk diorang prepare menu tu, fuh..macam nk try jek (macam laa, wat nye belum tentu). cam cte jalan2 cari makan pon sme, tgk host tu makan, peh... terliuq gila kot. sume yg diorg makan diorang tunjuk best pastu wat muke stim. haha ntah2 xde la sedap mane pon kan. cte cam Casa Impian tu pulak aku ske tengok something yg x lawa jadi lawa n something yg x kemas jd kemas. sebab tu bilik aku kemas, x caye tanya roomate aku. =p
  2. dlu mase kecik2, aku pena ade cite2 nak jadi chef. maybe sebab tu la kot aku cam tertarik tgk cte masak2 ni. aku pon ske masak n try resepi sendiri. mase masak tu, main masuk je la ape2 yg aku rasakan sesuai. besenye aku masak untuk diri sendiri jek, bukan utk promote kt orang lain pon. hihi
  3. past zaman matrix dlu, aku pena keje kat carwash bapak aku. time tu bapak aku de wat bisnes carwash, so dr aku boring2 duk umah mase cuti, nk gak try keje. ala, anak boss, ape ade hal. aku dtg pon da kol 10. haha bab2 management duit, mmg aku yg jage. so, dapat la gaji lebih sket...hihi keje ctu agak penat la, nak2 time org da balik keje kol 5, time tu la diorg nk basuh. yg bestnya bleh la test drive kete2 kt situ n yg x bestnya bila dpt customer yg cerewet giler. kete buruk je pon, tp dia punya demand...Ya Allah...macam dia pkai Enzo Ferrari!
  4. rasenye yg ni sume taw kot, aku ske tgk pempuan cam amoi2 sket, coz comey la. cam Korea. huuuu..Yoona SNSD lawa kan? kan?  =D
  5. aku ske tengok wrestling. yee...aku tawu itu sume hanyalah lakonan jek. memang diorg da plan awal2 pon jalan cite tu. tp tu kan entertainment name pon WWE, E stand for Entertainment oke adik2... jangan la nak siyes sangat time tgk tu, sume mende nk complain psl diorg, tgk suda la kan. maybe sebab aku da tdedah kt cte2 wrestling ni pd usia tadika2 kot, sebab tu la aku cam excited bile tgk. zaman da berubah, wrestling dlu zaman2 90-an n awal 2000-an lg best dr skang ni. tambah pulak da msuk U, memang limited sgt la aku tgk. just amek taw gitu2 je la update pasal wrestling ni ikut internet.oke lettew! 
  6. kalu kt bilik aku kt rumah sendiri, aku ske kumpul poster. penuh kt dinding tu dengan poster. parents aku pon da paham minat aku terhadap kumpul2 poster ni dr kecik, so diorg x kesah mane pon. penuh kt dinding aku (dulu laa, skang da xde) poster2  bola n wrestling. poster cartoon2 yg aku rasekan agak nais pon aku letak jugak. sebelum tido, mula lah mengelamun tgk poster kiri kanan sampai tlelap. dlu mane ade facebook twitter weh...hadoi
  7. aku ske mainan! haha dulu kalu g shopping complex, x dapat beli mainan, aku nangis. haha teruk gile aku ni kan...haehhh kalu klua dr shopping complex dengan mata merah, tu tandanya mak aku x belikan aku mainan. so, aku redha aje lah...oi, xde la sampai aku guling2 atas escalator tuh...teruk benor dah tuh
  8. cite pasal mainan, aku ske main kete Tamiya. xtually Tamiya ni brand yg agak mahal, so dlu kitorg main kete Auldey jek, murah sket tp laju bley tahan la kalu pandai cari spare part n enjin yg best. seingat aku la kan, rasenye da lebih 30 kete aku ada. Tamiya ade 1. dlu cite Dash Yonkuro pasal kete ni memang femes n 1st kete dalam hidup aku adalah kete Dash 3 Shooting Star. dalam cite tu diorg pakai stick utk kawal kete tp aku ngn member pakai stick hoki. ok la, same jugak pe. kalu x pon, kitorang race kt dlm longkang, snang sket. ade jugak kedai yg sewakan track, rasenye rm3 sejam kot time tu. tp last2 aku beli jugak track aku sendiri, bru puas. skang da x main, track tu aku simpan dlm stor jek, still lawa lg kot..
  9. kalu bab lagu pulak, aku ske dengar lagu Indon. bukan aku x support lagu Malaysia, support jugak. lagu Indon bukannya sume best pon tp sesetengah yg best tu je la yg aku layan. lagu Malaysia yg rock2 kapak pon best ape. besenye aku tawu lagu tu tp x ingat tajuk la pulak...hehe sejak masuk zaman U ni, aku makin kerap pulak g karok. tp xde pempuan pon, ini aku ngn member2 laki yg rapat jek...nyanyi depan org ramai mmg aku segan uh! haha
  10. aku right-footed tp dalam team bola sepak aku men left-back. ntah le, lagi selesa men belah kiri dr men belah kanan. pena jugak coach try letak belah kanan, tp rase cam terabur sket laa. haha tp kalu dalam team futsal ngan housemate aku, aku byk jd centre-back selain left-back...itu sume x penting, yg penting chemistry dalam team. da 3 tahun men sesame, so masing2 da paham role n cara men masing2...ok lettew!
  11. mmm...ape lagi ek. haa, ramai yg confuse aku ni asal mane xtually? kate orang pantai timur tp cakap xde bunyik pon. gini la cite nye, aku lahir kt Besut, Terengganu , sebab tu la IC aku no 11 kt tengah2 tu. mak aku Kelantan n bapak aku Johor. dlu aku stay kt Terengganu sampai darjah 5, pastu darjah 6 aku pindah JB n x lame pastu aku pindah Muar...so, skang kt Terengganu tu tinggal sejarah je la. kalu raya pon aku balik Kota Bharu, kampung mak aku. tp nak balik sane memang kena lalu Besut pon n aku pon ske singgah hometown aku coz banyak lagi member2 lame aku ade kt sane. so, sebab tu la bley je aku speaking Klate ke, Tganu ke, Johor ke..same jek. kalu bahasa2 Utara n Sabah bha n Saghawak pulak, aku blaja jek dr dak2 batch aku, baru 1 Malaysia namanya...haa, camtu la lebih kurang citenye. ada paham?
SH : 12-12-12 nanti kena cite 12 tentang sape pulak?

4 comments:

acheeqa farhana said...

suke point yg first tu..terbaik~~

zoul said...

bilik kau mmg 'bersih' .haha -roommate-

nollyfyenee said...

^_^

Schafiq Hasyriq said...

kan da ckp, mmg 'bersih' sgt2... =p