Tuesday, August 9, 2011

Cara Kejutkan Orang Bangun Sahur

Masa puasa ni mesti ramai yang liat nak bangun sahur kan? tapi yang kesiannya yang tukang kejut tu lah..kejut bagai nak rak tapi tak bangun-bangun gak..tapi takpa untuk yang kaki kejut orang tu bleh cuba tips ni..

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia manja2…
3. Renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia manja2…
4. Tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
5. Picit hidung sampai dia sedar.

Tapi kalau still tak ada effect
1. 
Tutup kipas/air cond.
2. Gigit ibu jari kaki dia..cam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi…kalau boleh air clorox rendaman stokin futsal korang. pastu ketuk skali kepala dengan baldi2 tu.
4. Sembur shieltox kt rambut dia ibarat semburan wax di saloon, nyalakan lighter.

4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam double decker
5. Jerit kt telinga pkai loudspeaker..."oi helmi, laptop hang da xdak, hilang dow!"

6. Sapukan ubat gigi atau minyak angin Cap Kapak kt 'bebird' beliau. tunggu effect yg serta merta.
7. Flying-kick kepala dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami!tsunami! api! api!
8. Letak KFC ke McD ke kt sebelah hidung dia..kasi ambik bau sikit

Still tak ada effect gak
1. Pergi kat telinga dia…then sebut "maa rabbuka!" sambil seru nama dia byk kali…
2. Pergi kat dia, baca je surah yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak…ni je la cara terakhir
1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayanginya
 


SH : xnak saho jugak? lantak kau lah! 

10 comments:

Farhan said...

hahaa.. apsal makin lame makin ganaz... =.="
nseb bek aku sng nk bngun...

miss Tira said...

hahahaha...konpem kne hentam lepas buat...

serikandi cinta said...

haha...sengal je..yg salu buat tutup kipas/air cond je

aku said...

bole suh org cba wat kt aku.yg ats je..hoho

Schafiq Hasyriq said...

paan : slamat ko snang tjage, kalo x aku trus gune cara yg last tu je...haha

Schafiq Hasyriq said...

@miss tira : sbelum kne hentam, better kte hentam die dlu ye dok? haha

Schafiq Hasyriq said...

@serikan cinta : kalu tutup kipas/ aircond pon x jln gak, pasni try tutup jek ngn kain kapan...haha

Schafiq Hasyriq said...

@aku :yg bawah bile lg maw try? puase season dpn? =p

irfhad geiger said...

i was the person yg kejutkan kwn tuk bgn sahur. buka lampu je terus kwn bangun. hiihi XD

Schafiq Hasyriq said...

ala...snangnyee bgn...x best la x dpt try tips kt atas ni...wakaka =p