Friday, August 5, 2011

FANTASY PREMIER LEAGUE 2011/12 da bermula!


adakah anda sehebat Sir Alex Ferguson dgn piala2 nya? adakah ada seistimewa Jose Mourinho? atau anda setia menanti seperti Arsene Wenger? atau mungkin anda seboros manager Man City yg duitnya makan x abis selama 7 keturunan?

ahha! berita baek kepada mat2 Fantasy, season bru EPL da nk stat. so, pdaftaran utk team anda telah pon dibuka...meh2 join meh. juz click website FANTASY PREMIER LEAGUE ni n daftar la team korang.

"Fantasy tu ape bang?"

oh,ini bukan teater Siti Di Alam Fantasi lakonan Liyana Jasmay tu dik, bukan juga game PS Final Fantasy dan jauh sekali ade kene mengena dgn program realiti Akademi Fantasia. Fantasy Premier League ni merupakan game bola ala2 manager secara online yg x asing lg bg brada2 bola kt luar sne. juz guna £100m yg diorang kasi, pick-up 15 player dr EPL yg korang nak, susun strategi dan jadilah KoKo CRuNcH! senang? eh x jugak...

setiap minggu korang bley tuka2 player dr team korang tu, nak switch dgn player yg baru bli pon boley. so pepandai korang la spend duit tu. setiap kali game EPL, player yg korang bli tu akan dpt point mngikut nasib jgk. kalo die score jek memanjang, mmg kayo la korang, harga diorg pon bley up. tp kalo tiap2 mggu memanjang jek dpt free kad topup Digi, mmg la kne tolak point, nk lg cepat, mintak la kad Hotlink ngn reff. peranan 'captain' pulak juz nk double point yg korang dpt tu jek. jgn la pulak korang letak player yg name pon x pena dgr sbg captain, kang sia2 jek jd player subs. pilih la key-player yg ade potensi nk score point baek punye. sape ek?? haa...itu pandai2 la korang bajet tiap mggu. alah, simple jek, dak2 bola mesti taw sape nk pilih...sbb tu la setiap mggu ramai jek yg klua tgk bola kt kedai mamak, even game yg x bape best pon kadang2 ade yg tgk coz player diorg tu tgh main.

xtually game ni tgk nasib gak. itu strategi memasing la kan. pandai korang susun player, point tggi, boley la korang joget kt atas meja kedai mamak nnt. nak2 bile captain korang score hatrik, pehhhh....terasa diri ini lebih macho seketika dr Aaron Aziz! syok mmg syok. tp ini juz game jek, xyah la poyo sgt plak. Fantasy Premier League ni xtually game online yg dpt hadiah yg agak shilake gak r, itu pon kalo korang bley maintain point smpai abes season nnt. bese nye mmg korang xkan menang punye lah. cayo la cakap den ni hah. coz yg lawan korang bkn dak2 dr Kokdiang jek, bkn dr Bagan Serai mahupun Batang Berjuntai, tp 1 dunia der...so, maen game ni juz utk hepi2 jek...relax2...nk lg best, korang wt la league sendri, nnt bley la korang bahan2 geng korang yg dpt point rendah setiap mggu...syok oh!

SH : ni ade code kalo korang nk join 'MALAYSIA RED DEVILS public league', itu pon kalo korang nk join same kipasusamati Man United laa kan. juz key-in jek : 391646-136316. team aku pon da join, mne 1? cari lah sendri...see ya! =p


6 comments:

pandangkedepan said...

bang saya tak berapa paham lah...explain la lagi...:P

Schafiq Hasyriq said...

meh dtg lepak sni meh...snang aku nk kick-off =p

ParkAir said...

oke set aku join (bewokmung fc). Kalo ko nak join liga aku pun bole. kodnya 732722-212798.

Schafiq Hasyriq said...

kod kt atas tu merupakan league dr Official Man Utd Fan Club Malaysia. utk keterangan lanjut, lepak jek kt page diorg kt FB.

HAZWAN17 said...

mahal la player-player kali ni

Schafiq Hasyriq said...

tahu xpe...giler, sume key player da naek hrge.sume nk atas £10m...adesss