Wednesday, August 10, 2011

Saya Suka Dia Tapi...



"Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa. Jikalau Allah berkehendak, gunung pun boleh hancur lebur, kalaupun gunung boleh hancur lebur, bagaimana tidak dengan hati manusia yang lembut?" - Cik Tasya Merapu


fine...aku x bitaw die pon. aku juz tulis je entry ni pasal aku suke die. ala, aku pon xtaw apsal. orang femes, xkan la dia nak pandang aku ni. kenal die pon x, tetibe nak cakap, eh jom kapel? hang gilo ko apo? ape kes tetibe nk propose camtu?  


ibarat die pkai i-Phone 4, aku pkai Nokia 3310 jek. kan jauh bezanye tu...tawu la i-Phone lagi mahal, lagi maju, lagi latest dan banyak lagi2 nya lagi lah, x sume mampu beli...tp, Nokia 3310 lg sempoi ye dok? senang nak jage, main baling2 pon xpa. 


orang kata, dari mata turun ke hati. pas turun dari hati, dia turun pi mana plak? ntah la...aku pon xtaw. memang betul jugak kata orang tu, kalu kita x tengok ngan mata kita ni dulu, macam mana mata hati kita nak nampak. aku bukan nya golongan2 terpilih yg bleh dapat petunjuk dr Allah melalui mimpi2 ni. semayang pon tunggang langgang, ini kan pulak nak jadi orang2 terpilih camtu.jauh lagi ehh...tapi Tuhan tu Maha Kaya, Maha Pengasihani. mintak2 la Dia kesian kat aku ni. aku mohon sangat2 diberikan petunjuk, hidayah ke jalan yg benar. amin...


so secara realitinya, manusia skang ni akan nampak ngan mata dulu, part hati tu diorang letak tepi sat. contoh, kt facebook, ade friend suggestion. sume yg diorang suggest tu sume nya awek2 hot, free-hair, muka sume stok2 K-Pop. so laki yg tengah boring xdak keje ni pon saje2 la add, boring2 orang kata. wat cuci mata, usha 3-4 gambar, boring2 pastu delete r.  ada diorang pikir pasal hati dulu? ada pikir awek ni keje apa, mak bapak dah pegi naik haji ke belum, adik bradik ada brapa ramai sume sebelum add kt facebook? xdenye...


x dinafikan, facebook merupakan tempat orang jumpa jodoh. Zed Zaidi yg artis tu pon jumpa bini dia kt sini jugak. siap buat wedding card ikut tema facebook lg, smart dow. tp tu jodoh diorang, nk wat camne kan. mane taw aku pon jumpa jodoh ngan facebook-er gak ke, twitter-er ke, blogg-er ke, sapa taw kan. tp kan, aku nak bitaw yg aku suka tgk sorang blogger ni, comey oh! pkai tudung,muke innocence je. muda sket dr aku. memang ada ciri2 gadis idaman la kiranya. kalau x silap, asal dia ni dari Jitra...uihhhhhh lagu tu no! tp xpa la...biar la dia xtaw.kalu dia ade prasan pasal entry aku ni pon dah kira orait dah tu...heee


k ah, angau lame2 pon x syok gak. boleh tuju lagu? lagu Najwa Latif ni aku tujukan untuk dia, S _ _ _ _  M _ _ _ _. dapat teka? nah singget!



SH : kadang2 Allah x makbulkan apa yg kita idam2 kan sebab Dia dah simpan yg lebih baik dari yg kita jangkakan. so kepada yg still single, maybe jodoh anda bukan dengan si dia, maybe jodoh anda dengan Nora Danish ke? Fasha Sandha ke? Lisa Surihani ke? Scha pon orait pe... =p

18 comments:

Dhiya Fariza said...

amboi pesanan last tu hahaha

Schafiq Hasyriq said...

Nora + Fasha + Lisa + Scha = ckup2 kuota 4 ... =p

diana said...

citarasa tinggi..
semua artis2..walaupun pakai nokia 3310 je..
hhhhhahaaha

kamu tengah angau la sekarang ni..??
nak tau tak??
rasa angau yang kamu rasa sekarang ni
lebih best dari rasa bila kamu sudah meluahkan...:)

Schafiq Hasyriq said...

ahaha 3310 hanyalah ibarat shj...tp mmg dlu zmn skolah2 pena pkai pon...hehe

ow yeke feel camtu?? kalu cmtu smpai bila2 lah xnak btaw dia...syok sndri...haha =p

Farhan said...

weh.. ajar aku cara nk wat karangan... hahaa

sweetroses said...

taste jodoh nk yang hot2..hahaha

Schafiq Hasyriq said...

paan : saya hanya fikir kemudian berkata2, bukan mengarang...kekekeke =p

Schafiq Hasyriq said...

mina : jodoh kite sape yg taw... abe nik sehat dok?? hihi =p

pandangkedepan said...

jangan SM sudah lah...gua punya tu...:D

Schafiq Hasyriq said...

lu x bace ke post fesbuk gua td?? gua da bg hint kot...mmg S_ _ _ A M_ _ _ D kot...hoho =p

sweetroses said...

dia tambah2 sehat lah kowt...asyik duk umh jer...hahaha

Schafiq Hasyriq said...

kalu die sehat, ko apetah lg kan...hahaha =p

Farhan said...

jgn jawab.. tiada hadiah diberikan... hahaha

Schafiq Hasyriq said...

ko room8, byk rahsia aku ko tawu...so, ko pun di disqualified...wakaka =p

OhMeKeen said...

ceh,,igtkan contest betul-betul~ haha..
btw, FB kan.. connecting people. chill~

Schafiq Hasyriq said...

haha contest la ni...kalu taw teke jek sape...haaa =p

Moo Moon ~ said...

suka entri nieyh <3

Schafiq Hasyriq said...

wat entry ni memang suka2 je pon =p