Friday, June 3, 2011

Barca...ape nak diherankan.



da sminggu blalu, tp aku tetap nk update gak psl ni. lantak la. yg aku taw mmg aku bz ngn keje praktikal aku tuh sampai xdek mse nk meng-up-to-date-kan blog ni. ok, sume org tawu, aku xyah cte pn macik jual cendawan goreng kt sberang jln tu pn da tawu Barca menang UCL thn ni. aku sbg kipasusamati Man U pn x kesah. mmg Barca power. itu fakta. kalah 3-1 kpd team yg bley d anggap therbaek kt dunia (pada mase skang). bg aku as footballer, Barca men mmg mantop dow.shortpass die, 1st touch die, individual skil die (Messi jek), mmg 1st class. even kalah tp aku tetap salute team Man U aku tu, 90 minit (+4), da try abes baek da, tp nk wt cane, Barca lg baek. kire skang pringkat Europe, Barca #1, Man U #2. xdek hal. dlm liga domestik? Man U still #1. depan Chelsea, depan Arsenal, depan Liverpool. itu fakta. dan bcakap psl fakta, ni die Wembley Stadium, England, stadium blgsung nye byk match2 penting. kalo nk cite kt sni, mmg x dpt laa jep, pandai2 korang la search sndri history die kt Google...




sbyk 86,000 tiket telah d keluarkn dan d bahagikan 25,000 setiap team utk diorg jual kt tempat masing2...25,000 lg utk golongan koprat n family2 UEFA. balance 11,000 tu pndai2 la UEFA abeskn cne.lelong kt bus stand ke, kasi free kt shopping complex ke, itu diorg nye hal. korg nk tiket, g la login kt uefa.com. pastu follow je lah pe diorg nk.. harge? murah jek...setanding harge sehala naek bas Rapid KL, hanya £150, £225, £300 – plus a £26 administration fee (£36 kalo korang tggl outside Europe).hah, ni rupe menatang nye...




official match ball utk game final kali ni...



2 pagi. x tdo. final nye psl, kompem x tdo. tawu2 jek....wenggg wenggg. Wan Sunnah, member aku da sampei ngn 125 die. dah, jom gerak. gerak awl sket r, kang lambat, mmg tgk atas moto jek kang. 2.10 pagi. sampai kdai mamak. ngam2 de 1 meja kosong, trus letak helmet, duduk. "elo,weh,ko kt ne?", Mad No,lg sorg mmber aku nk mnumpang skali lyn game.call2 jek, trus da smpai blakang.mak ai, laju btul mamat ni drive.bla bla bla...bla bla bla...borak nye borak, hah..2.45 pagi, game da stat...skali aku toleh blakang, mak ai...rmai btul tgh btenggek kt divider jln ni. meja tarak, kusi pun tarak. padan muke. sape soh dtg lambat. ni bru Muo, kalu duk Shah Alam, aku rse mmg xyah dtg pon xpe la, tgk la korg dr jarak 50 meter dr tv. k, yg tu aku tipu.xde la smpai 50 meter.tp agak jauh la dr tv kalo tgk kt Hakim kalu dtg ngam2 game da stat.paling koman pn game final ni korang kene choop meja 1-2 jam dr kickoff time.dah lupekn psl tu.skang kt Muo, bkn Hakim Seksyen 7.bla bla bla...bla bla bla...byk plak commentator ni merapu.kemudian...GOALLLLL!! jerit sorang mamat ni.kecow giler.siap melompat pas Pedro score sbijik.yg aku pelik nye, die sorg jek camtu, org laen xdek pon.maybe die kipasusamati Barca kot.bla bla bla...bla bla bla...GOALLLLLLLLLLLLLL!!!! 1-2 chantek punye dr Rooney. dah tdiam plak mamat td, yg laen plak bsorak. skang bru aku sedar, rmai kt sni fans Man U.2nd half stat, Messi score lg sbijik, bla bla bla...Villa plak sbijik. tp gol Villa mmg aku suspek abes, mmg cun die nye curve. tp yg wt aku panas, mentang2 Barca da kompem mng pas gol tu, mule lah mamat yg duk blakang krusi aku ni nk bebunyik...shilake tol, time tu mule lah kutuk team Man U, td senyap jek. tamat game, sume blah. siyes x tipu, mmg aku x tggu kt ctu n x tgk lgsg Barca angkat piala. smpai skang pn aku still x tgk vdeo tu, gamba laen la, mmg la rmai yg post kt facebook. tp overall, ok la. xde la kecewa mane, mmg Barca power. fans Barca pon rmai coz di tambah ngn fans anti-Man U. balik2 bukak facebook, mule lah aksi kutuk mngutuk team Man U. tp aku kesah plak. lantak korang ler....

cam bese, ni laa aksi2 game nye...n inilah 3 org pemusnah pd mlm tu.


Villa, Messi, Pedro.













1-2 Rooney mmg superb!







tiup wisel. abes game.








Man U??


rilex Chicharo...next year ade lg... Rooney pn senyum jek =p

3 comments:

pandangkedepan said...
This comment has been removed by the author.
pandangkedepan said...

guwa tengok kat rumah pun kne 50 meter dari screen sebab nak jerit kasi jiran barca dgr...last2 lepas messi score masuk dalam rumah pasang earphone...:P

Schafiq Hasyriq said...

kire btul lah kate pepatah " guruh di langit, air tempayan di curah kn" same2 kte renungkn da slamat beramal. =p