Friday, June 3, 2011

'buku biodata' di zaman skolah rendah dulu2


    Pemilik kad kt atas ni, sape lg kalau bukan aku. xkn laki tiri jiran korang plak an.ok,itu aku.Sekolah Kebangsaan Pusat Jerteh.itu skola rendah aku dulu2.agak lame gak r aku skola sne.darjah 1 smpai darjah 5.kalo nk ikutkn ati, mmg smpai UPSR aku nk stay sne, tp ape kan daya, parents aku pindah, xkn aku nk duk sne sorg2 plak an.so,aku chow pd thn 2000.JB next destination aku.tp itu aku xnk cite.yg aku nk cite skang, mende alah ni...


korang still ingt x buku kecik ni ? size,ade la sbesar tapak tgn. opss, sbelum tu, korang mst ttanye2 ni buku ape kn. haa...ini trend budak2 kite zaman dahulu kala. standard la kan, dulu mane ade fesbuk nk add2 org wt kenangan. jgn kate fesbuk, frenster pn blom wujud seingt aku.  jgn kate frenster, maybe intenet pn korg xtaw nk gune time tu. so, ini lah kte gune dlu2 utk wt kenangan... 'BUKU BIODATA' atau sesetgh org pggl 'BUKU AUTOGRAF'. alaa, normal laa...ade gak yg gune mende alah ni utk 1st step nk tackle awek, mule2 wt2 nk mintak alamat nk isi dlm buku...pancing ayat "ala,sje2 mntak..utk kenangan2..." tp pastu mule lah mncari alamat uma,mane die tggl,pastu bley usha2...no nset?? mane ade jep...dlu mne org pkai nset lg,maybe mak bapak korg pn xde nset lg time tu.kalu ade pn yg beso kedabak size2 botol air. stakat usha no tepon, itu pun jadi laa...nk lepas gian la katekn.agak2 da mls nk men transfer2 surat dlm kls, haa...tabah kan diri, kuatkn azam, rembat duit syiling mak bapak, g public phone,call aje...nk lg snang, rembat jek tepon uma sndri, tp kalo kantoi dlm bill tepon bulanan coz call lame sgt nnt, pndai2 la korg mnjawab ngn mak bapak...
ten ten ten~ ok, buku yg bsejarah ni aku still smpan sejak 1 d tulis time aku drjah 5 dlu...


selak.cover page die ade ni. 'SET PANG'. ape itu 'SET PANG'?? haa...utk org2 Key Ell (sbut slank2 KL sket) tu, 'SET @ SEK' dlm dialek2 Pantai Timur ni does't mean SEX or what so ever. tp ianya adalah kata laen bg 'TEAM @ GROUP' @ pape je lah yg bkumpulan tu kan. 'PANG' adalah name team kitorang. xtually PANG ni kitorg refer kpd 'PUNK' tp xde lah btul2 PUNK yg rmbut pacak2 tuh. xde,kitorang baek. lg skali aku ulang, kitorang baek...tp, sape 'kitorang' tuh?? haaa,,,tu, no 1 tu adalah...aku la...nape 'AYIK'?? rrr...rrr...panjang citenye, nnt la len2 kali aku cite.sbenarnye x panjang pon, juz aku malas nk explain. malas, paham x malas.haa, malas. next, no 2, MAKMIK is SYAMIM ASYRAF. no 3, FIFI is AZWAN AFIFI n lastly no 4, AZEEM is AZEEM laaa...haeh...sticker Metal Greymon tu pulak?? haa,satgi aku cite nape sticker Digimon jgk yg ade n bkn sticker Ultraman, Batman, Superman, n man2 yg laen.dah,next page...



1st profile dlm buku ni is my BFF, Muhd Syamim Asyraf Sazalee atau lg femes call Makming. (haha...kawen doh mu ek, bgs la tu...jage Darling molep! =p) ok, die ni aku stat knal mase drjah 2. same pengawas ngn aku jgk. anak tokey kete. 'gewe' ngn Kak Long n skang pn da kawen ngn Kak Long jgk, (Alhamdulillah~) , n da ade baby girl sorg...(tambah lg eh...hehe). aku tawu korg x nmpak sgt kn pe yg die tulis 1st page tu. ok xpe, bab name,no tepon, tarikh lahir n alamat tu x penting pon. yg nk hghlight sket psl cite2 n hobi tu. cite2 yg die tulis mase drjah 5 ni ialah nk jadi 'Saintis @ Doktor'. hahaha sori ming, aku tumpang gelak jap. hahaha mmg jauh tpesong, tp still d jalan yg benar lg. mmg jauh laa cite2 mu mase kecik ngn kerjaya mu skarang. itu x penting, yg penting mu bjaya...hobi, bese lah, men bola, basikal, moto, computer,dll...next page plak mmg aku sediakn utk mmber2 nk wish pape. so, Makming tulis...

"bermainlah Digimon or Pokemon hingga winner. Gunalah pasword ini : AAB AABC, 3x @ ABC" hahaha ni siyes aku salin blk ikut dlm buku ni.ok, grammar kite tolak tepi.tp yg password tu yg x tahan.haha adoi...ok,ni nk cte.xtually kitorg @ dak2 zman dlu mmg tgh up ngn menan Digimon yg bley battle2 tu. die de 3 button. button 1st is A, center is B n lastly is C. juz hit 3 times ikut cam die ckp tu n last attack tu juz tekan sume button srentak. n then...BOOM! klua la 'smackdown' die...kalu klua dua2 tu, kire korg mng lah tu. haha malas plak nk cte pnjg2 psl menan ni. next, Makming ni ade trademark yg die salu nyanyi dulu2... ayat die "I'm the best, you the best, I'm okey" ....hahaha aku still ingt cne die nyanyi n kalu korg nk taw, tanyelah die sndri okeh.x lupe jgk lastly die ade bg snarai harge utk setiap version Digimon tu...haeh,taksub btol ngn Digimon ni... =p



2nd profile is... Ahmad Syafiq Hamzi. die ni mmg femes di kalangan chekgu2 coz die anak YB Jabi. hoho skang tgk blaja kt Manchester, cos amende ek, lupe lah pik. hehe. ok, dlm ni die tulis cite2 nk jadi Saintis @ Doktor jgk (mu copy ayat makming eh pik?). hobi pn lebey kurang jek, men computer, basikal tp plus memancing. mmm tetibe teringat kenangan kte mandi alor kt blakang umah arwah teacher Halimah...mmm sapik hamzi ni ade tulis 'Harapan' dlm ni iaitu "mendapat 5A in UPSR dan dapat pergi ke Menara Gading" aku rase bkn stakat menara gading, die da smpai menara lg tinggi kt England nuh...huhu best ek. kt column 'My Best Friend' plak die tulis Ayik, Syamim, Fahmi, Khairul, Haziq, dll. next page, die tulis...haaa tu kt atas tu, besar2 die tulis, sebesar orgnye jgk la...hehe jgn mare ye pik! =p



3rd profile is for Mohd Zaidi Helmy atau kte call Zedi, Jedi, o Adik Di...nape adik?? coz die ni bwh umo sket.haha dok eh...sbb die bdk lompat. bdk pandai la katekan. rmai jgk bdk lompat time batch aku ni.mmm pndai2 blako dek pon...fuh. ok, profile die terang sket, so bley la korg bace sndri. n kt blakang ni cam byk plak die wish...bunyi nye camni " minatilah WWF (dlu WWF, skang WWE) selalu, tak kira Smackdown, Superstars, Unforgivens, Summerslam, dll. Belajar rajin-rajin dan ingatlah kami di sini selalu. Makanlah biskut Milna Russ selalu" . next ayat tu, korg bace je lah...haha die ni pn kire ok la, same mnt wrestling ngn aku...salu jgk maen belek2 muka surat buku text. mule2 wt match wrestling @ wt liga bola sepak.kalu rajin, siap lukis n warna skali kartun wrestling or jersey2 bola tu. pastu belek page buku yg tebal,sape dpt no besar, die la menang.haehhh macam2~ =p



next page is Mazuhairie Ifwat atau lg org kenal kalu panggil Wawat jek. anak polis jgk, sme cam aku. dlu pun umah dkt2, 1 berek polis kt Seberang Jerteh nuh. adik kpd Mazaril Iqbal atau name femes nye Iba. tp yg pelik nye smpai skang aku still x jumpe Iba ni, dlm fesbuk pn xde. ntah le...da btahun2 da cri. tp Wawat ni aku jmpe blk coz die msuk UiTM Shah Alam tmpt aku study. still cam dlu, x brubah mne la muke. so snang nk cam. skang da jd mat2 vespa. mmg hot abes la awek tgk. hoho. okey, back to profile, yg laen tu bleh nmpak n bleh bace, so bace sndri la eh. tp part 'Harapan' tu yg xley blah.. " semoga punggung anda dapat besar seperti Rikishi" haha gapo la mu ngarut ni wak...haha xpo2, sek gusti jgk mu ni dlu2...

kt blakang nye plak ade wish yg bbunyi "Get's 5A in UPSR and get's fight on your hero". n 1 bende psl Wawat ni, die ske mlukis kartun. tgk je la pic atas ni. itu je lah yg salu die lukis. org tgh gado, pastu wt 'abugik!' (aku pn xtaw eja die, tp mmg camtu lah bunyi nye...haha tgn klua api oh!) . ade lg 1 wish, "can you smell what The Rock is cooking!" . haa,kan da ckp mamat ni pn kaki wrestling gak dlu.x lupe,beliau pn dak lompat gak....



next, Ahmad Faiz atau snang panggil Paih je la.yg ni lg teruk, trus lost contact pas skola. cne nk cri blk ek, tggu la jmpe dlm fesbuk len2 kali.hehe die jgk dak lompat (berape byk lompat daa...). siap bg no surat branak lg.haha utk ape pn aku xtaw. (makming pn same daa...haha). die nye wish pn simple jek. cam kt pic atas ni. nape ade kpale lembu?? haa...itu mlambang kn The Rock, n mlambang kn die ni pn kaki wrestling jgk...naisss



seterusnye....Famiiiiiiii! haha atau name dlm IC die Fahmi Bin Ahmad Nazli. da lame lost contact, tp last jmpe blk kerna fesbuk...tenkiu fesbuk! mule2 jmpe blk tu, da hmpir x knal aku ngn mamat ni. rmbut pnjg ala2 Ramli Sarip. tp pas potong pendek, bru la nmpak smart cam Fami yg dlu...hehe. umah atok die dkt jek ngn uma lame aku kt berek polis dlu, so pena la lepak2 sne...n x lupe kenangan panjat pokok rambutan kt sne...hoho best! wish die kt blakang tu, cam sme jek ngn org laen, sume nye psl wrestling, x laen x bkn mst pilih The Rock jgk..haeh x phm aku npe The Rock lg femes dr Stone Cold.ah, lantak la. skang Fami da abes stdy kt Russia n skang da stdy blk kt MIAT, KL...pape hal, roger2 k! =p



ni lagi sorg, case die lg truk, coz aku da hmpir lupe daa psl die. Mohd Haziq Hasifi. snang pggl Haziq je...hehe bg aku,die ni penyegan org nye. x byk ckp. tp ngn aku die ok jek, frenly cam bese...hehe die ni pn lost contct jgk pas skola. trus xde brite smpai skang. papehal kalo jmpe dlm fesbuk...tegur2 lah ye...hehe
die nye wish pn terang benderang n jelas sjelas2nye. kaki wrestling jgk. haaa...ade pon Stone Cold! haha =p



n lastly, Amir atau name sebenarnye Wan Amir Wan Lokman. die ni pn bdak lompat. agak femes d kalangan chekgu2 coz die sndri pon anak chekgu. sedara or sepupu (x sure,lupe) ngn Paiz td. die ni pn minat mlukih cam Wawat, minat katon n minat Pokemon. so, bley la ngam kalo nk cte2 psl Pokemon.haha ape daa...ade ke patut The Rock LOB Pokemon?? haha ske ati ko ler...smpai skang pon x add2 lg kt fesbuk. Pjoe kate ade tp gune nickname laen, so, aku x jmpe laa...haha =p

OK, itu sahaja yg ade dlm buku biodata aku ni...yg laen yg xde tu x bmakne korang xde dlm kenangan aku. aku tetap ingt korg n zaman2 kecik kte dlu kt skola.kalo de reunion, mmg byk lah cte klua.hehe dun wurry, slagi ade fesbuk ni, IA kte x lost contact...sape2 yg tjumpe aku tu, tego2 lah, jgn segan2 pkenalkn diri. yg kenal tp blom add tu, add2 lah ye.hehe haaa...sbelum aku tlupe, korang prasan x, dlm sume profile2 kt atas ni, kalu dlm column 'My Best Friend' die, mst tulis name 'AYIK'. hahahahaha aku gelak bkn sbb x ske ngn statement tu ke ape, tp cam lawak plak coz sumenye ade nme aku. tp aku xde la salu bkepit ngn korg sume bile nk g memane...hehe tp xpe,aku hargai korg sume sbg kawan aku yg best n mnceriakn idop aku time zaman skola rendah dlu....k, hope kte salu keep in touch, take care, bbye!!! =)

(SH : xtually aku still ade name-tag pengawas yg kaler merah tu,tp time aku crik mlm ni,x jmpe plak.sori,nnt kalu tjumpe kt mne aku smpan aku upload r.peace!)

5 comments:

Ady said...

haha sweet. laki pun buat camtu.

yaadahria said...

haha.. lawok eh.. aku x dop pun ayik. aish...

Schafiq Hasyriq said...

doh mu xsey tls dlu...sapo suruh... =p

axeru said...

hahaha... dlm part fahmi tu namo aku ado PIJO~ hahaha~

Schafiq Hasyriq said...

sajo jah tag2...hehe