Wednesday, June 22, 2011

Blog ku dipenuhi hacker ANONYMOUS!





sebelum nak cakap lebih2, biarla dijelaskn terlebih dahulu bahawa post ni tiada kene mngena dgn mmber aku, Shafiq Ruzlan yg popular di fakulti aku dgn panggilan 'HACKER' =p

ok, back to the point. Sape ANONYMOUS ni?? atau tlebih dulu kte tanye, sape HACKER ni? dlm bahasa rasmi atau bahasa kamus nye, korang search la sndiri kt Wiki xpon Google. tp dlm bahasa yg aku paham, 'Hacker' ni adalah makhluk yg x semestinye berjantina laki atau pmpuan, bgerak solo, duo, trio atau bkumpulan, x sure umo nye bape, tapi yg pasti keje nye adalah menggodam intenet2 kt dunia ni. Godam tu bkn lah name saintifik bg kacang badam tp snang cite die ni mcm ske ceroboh line2 kt intenet ni laa...

skarang ni tgh kecow berita psl diorg ni da mule activ blk wt keje yg diorg suke sgt ni. td pon klua lg kt paper psl diorg ni. xtually dlu thn 1992 da pena jd sorg mamat ni g hack system pengurusan tanah kt US, pas da dpt excess msuk, die g plak bkk pintu empangan kt sne smpai abes banjir California Utara...best kan?? genius kan diorg ni?? haaa...

same mcm kes2 skarang ni jgk, salu nye diorg akan bg warning atau notis dlu kt website2 yg akan diorg godam tu. kirenye cam bg time sket la suruh diorg ni prepare nk fight blk. contoh nye cam "weh, wa nk dtg lepak kt website lu nnt, tarikh sekian2, time sekian2, so siap sedia la teh o ke beskut meri ke pape yg patut ye, chow". xtually, pd pandangan aku, diorg ni saje2 jek nk maen2. saje nk tunjuk eksen yg diorg ni bley snang2 jek ceroboh umah org. coz pas diorg da bjaya hack tu, diorg akan tggl kn notis o page yg nk btaw bhw diorg da bjaya. contoh nye cam "weh, lu org nye website ni x cukup power la, xde safety, so wa da bjaya check-in dgn jayanya! muahaha" lebih camtu la nawaitu die kalu kte translate dlm bhs kte ni.









pd pendapat aku jgk, diorg ni xtually nye genius. aku pon cam suspek gak r pada tahap ke-terer-an otak beliau2 ni. maybe melampau2 genius sampai bleh lwn tahap genius lecturer kt U diorg, sbb tu lah kot diorg wt mende2 camni. enjoy agaknye. kalu tgk kt msj2 yg diorg cube smpai kn tu, rsenye diorg nk btaw btapa lemahnye system pertahanan kte ni. stakat laptop yg pakai antivirus trial-edition tu, diorg smbil kentot pn bley excess. diorg ni cam dak2 brani mati gak r coz website2 yg diorg hack tu bkn anak2 ayam nye website, nuh, website polis Britain pn diorg da try. website Malaysia apetah lg.sbenar nye diorg x ske kte tunjuk eksen ngn diorg, blagak ngn diorg n cube2 nk hapuskan diorg. lg wt diorg marah, lg diorg bebesar ati nk ceroboh system kte. lg pun kebanyakkan niat diorg hanye lah nk maen2 n tunjukkn kt sume org bhw diorg ni lg terer dr kte dlm bab2 komputer ni...korang stakat terer men fesbuk jek, terer wt blog jek, diorg ni mse dlm perut mak diorg lg da boring da wt mende2 tu sume. hah, ni la contoh2 operasi diorg yg telah dilancarkan sbelum2 ni...






kt IRAN



siap ajak join diorg lg kt Egypt...haha


US pon diorg slumber jek...





TEQUILA? mne ntah...


ALGERIA



ITALY pn kene...mesti byk diorg rembat resepi wt pizza nih





negaraku?? oh...

so, akhir kate, sape diorg ni ek? ek? ek? ntahler...mane la aku tawu... tp yg aku tawu kartun laki tesengih ni adalah watak Vendetta dlm cite 'V for Vendetta' dgn tagline 'Freedom Forever'. aku sndiri pn x pena tgk lg cte ni...mmm



kalu korang jumpe die kt tepi jalan ke, tandas awam ke, jgn lupe kim slm aku kt die heh! hihi

SH : kat ne ek nk beli topeng die ni??





4 comments:

Bayar Online said...

org kite gak bro.... newbe....hehehee

Schafiq Hasyriq said...

ow yeke...haha ntah le bro, susa la nk detect diorg ni...

pandangkedepan said...

kereta evo boleh hack tak??

Schafiq Hasyriq said...

boley, nnt jd moto EX5 WKP**** =p