Tuesday, June 28, 2011

korang tanye, aku da jawab da!

sambungan dr post kawen last week...




best ke jd pengapit abang sendiri?


jawapan nye...best la jugak! kenape? sbb...sbb...ni la 1st time aku jd pengapit. so, bile da 1st time ni, byk la pengalaman2 yg x pena try lg. mule2 nk sign contract, agak cuak gak r nk deal. bkn cuak ape, neves sket jek. berdasarkan SURVEY dr member2 kt fesbuk aku, byk jgk comment2 yg +ve n yg kureng +ve yg diterima. ade yg cakap...
  • KALAU JADI PENGAPIT...."saham ko boleh naik dgn mendadak.. dgn syarat.. sentiasa kenyit mate kt awek yg lalu lalang.."
  • KALAU JADI PENGAPIT...."utk lebih menyerlah.. ko pkai baju mcm pengantin dan kipas diri sendiri.."
  • KALAU JADI PENGAPIT...."faedah nya kau x payah basuh pinggan..."
  • KALAU JADI PENGAPIT...." nanti ko lambat kawen!!"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."dpt berkat la..turn nek pelamin lak pasni.."
  • KALAU JADI PENGAPIT...."dgr kate nnti seri kite hilang"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."nnt cpt dpt jodoh...hehe"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."bley jeling pngantin...haha..erm,.pas2mkn sekali..keh3"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."klau kte tlg org, org akan tlg kte..mane la tau kot2 nnt ko nk kawen, ade la org tlg jd pengapit ko..so, jgn la sombong2..^^"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."org ckp jd pengapit kawen lambat:)"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."1,penat berdiri...2,dpt makan lauk pengantin...hehehe"
  • KALAU JADI PENGAPIT...."best....kene kepit je la....huhu"
so, pikir punye pikir, aku terima aje lah. bukan nye org laen, abg aku sendri jgk. kalu x try, mane nk taw best ke x. finally, pas abes je majlis tu, aku rase xde la susa mne pon jd pak guard kt sbelah pengantin ni. berdiri lame? penat? itu no hal la...kalu nk di-compare dgn brapa byk lensa cmera n lensa mata awex yg tgk kte kt atas pelamin tu, ape lah sgt bdiri slama x smpai 1 jam tu kan. lg lame pon orait je aku rase. snang cte, ape yg BEST nye...
  • BILA DAH JADI PENGAPIT...of coz ade mate2 memandang. itu for sure la, orang dah jeling pengantin, mesti la terjeling pengapitnye skali ye dok? pastu mule la aku prasan adegan2 bisik berbisik dikalangan diorg kt bawah tu...hmmm, maybe diorg tgh borak "eh,pengapit die tu bley tahan gak kan, da bpunye ke blom ek..ek ek..", xpon tgh mngumpat "uish, u tgk,pengapit lg macho dr pengantin, tgoda mak!" ui, cane nk settle tu..rrr
  • BILA DAH JADI PENGAPIT....semestinya dpt join makan lauk pengantin yg kompem lg hot n lg vogue dr lauk2 kt meja biase.wah,mmg syok! org kate rezeki jgn ditolak.sape yg shy2 cat time ni mmg x patot la, mkn jgn cover2.spatutnye time ni la nk blasah mkn abes2, time org laen mkn kt bwh td, kte lak tcegat cam pak guard kt atas.stakat udang galah, ayam sekor sorang, ikan masak 40 rase, kek 40 tingkat, sume nye free of charge.xyah bayar,makan slagi x muntah.
  • BILA DAH JADI PENGAPIT....nak2 pulak jadi pengapit abang sendiri, mule lah part2 merisik khabar dr agen2 yg x dikenali. mule lah ade bisikan2 halus dr sedara2 skalian. "uish, si abg da settle, si adik nye bile lagiii...hihihi" kate Encik X. "ehem, pasni si adik ni bile nk langsung, calon xkan xde lg kot...huhu" celah Puan Y pula. " settle.. pasni si adik plak, jgn tunggu lame2 eh. calon dah ade??" disusuli Cik Z. haeh, mekaseh je la. harap2 cenggitu lah yeee... =p
itu antaranye la.ade lg, xkan sume nk cite kan. kalu nk taw, korang try le sendri. settle bab abg, mak bapak aku pn mule lah mmbincang kan pasal aku pulak...ehem2

"awk tu bile lg? dah 'ade'? kalu dah ade,cepat2 bitaw mama...nanti mama tolong pinangkan"

"kalu nk cari tu...cari la yg sepadan. jgn g cari anak dato anak tan sri plak, nnt cne papa nk sponsor kawen nnt...papa ske kalu dpt yg engineer jgk ke, cikgu ke, doctor pon orait..keh3"

uit, inikah yg dinamakan 'GREEN-LIGHT' dr mak bapak?? ahha...dah dapat restu nampaknye utk mencarik! yeaaaahaaaaa!!!! =p

SH : slow2...bkn nye desperate sgt pon...lek...lek.... =)

4 comments:

pandangkedepan said...

komen yang ke 3 tu mcm knal je..ehehe
mandi pun lambat macam mana nak kawin awal...:D

Schafiq Hasyriq said...

ahha...mandi kan wajib, so kne la lame2 =p

Anis Danish said...

bro... yoona im lyk x jd kak ipar ak lps kak ct...?

Schafiq Hasyriq said...

of coz~ =p